×
پیش درآمد هر تغییری، پژوهشهای پایهای و کاربردی، ترویج دستاوردهای نوین علمی و آموزش پیوسته بهره برداران در راستای دستیابی به اهداف پیش بینی شده است.
نیاز روزافزون بشر به مواد غذایی در کنار محدودیتهای منابع، چالشهای محیط زیستی و تغییرات اقلیمی، پایه ریزی روشهای نوین بهره ورانه و پایدار تولید را گریزناپذیر کرده است.
تداوم توسعه پایدار فعالیتهای شیلاتی کشور نیازمند فراهم شدن ملزوماتی است گسترش فعالیتهای پژوهشی کاربردی و نوآورانه و تقویت شرکتهای دانش بنیان از مهمترین آنها است.
تولید فناوری، استفاده از نتایج تحقیقات و نوآوری ها، تولید كالاهای با ارزش افزوده بالا حاصل فعالیت شركتهای دانش بنیان است و یكی از اصول اقتصاد این شركتها سرمایه گذاری و تامین زیرساختها مبتنی بر فناوری است.
انعطاف پذیری از ویژگیهای شركتهای دانش بنیان و دانش محور است و این مهم نشات گرفته از پیشبینی اتفاقات و نیازهای آینده در آنها است و واحدهای تحقیق و توسعه فعال در این شركتها روند رشد و توسعه پایدار را حفظ می كنند.
با وجودی كه خام فروشی یكی از معضلات و موانع و تهدیدات توسعه پایدار به شمار می رود توجه به تجاریسازی فناوری و تولیدات دانشبنیان موجب كاهش این معضل و فروش محصولات فرآوری شده نیز در خود كفایی و كاهش وابستگی كشور، و در نهایت امر توسعه پایدار موثر است.
شركتهای دانش بنیان با تحول در عرصه علم و دانش و كشف یافته ها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه مناطق مختلف تاثیر زیادی دارند بطوری كه رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نخبگان و فعالان شركتهای دانش بنیان بر اهمیت نقش این شركتها در رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی تاكید و آنها را موثرترین مولفه های تحقق پایدار اقتصاد توصیف كردند.